Razveselite sebe i svoje ukućane ovim finim i jednostavnim kolačem od kokosa.
Priprema je jednostavna, a jedino ćete se morati strpjeti da se ohladi prije konzumiranja.
Sastojci:
200 g glatkog brašna,
40 g kokosova brašna,
kašika praška za pecivo,
¼ kašičica soli,
200 g šećera,
200 g grčkog jogurta,
120 ml kokosova ulja,
2 velika jaja,
½ kašika ekstrakta kokosa
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 stepeni. Duguljasti kalup za hljeb (oko 30 cm dužine) obložite papirom za pečenje. Izmiksajte jaja sa šećerom pa dodajte jogurt, ulje i ekstrakt. Potom ubacite pomiješano brašno s kokosovim brašnom, soli i praškom za pecivo. Promiješajte drvenom kašikom. Smjesa će biti poprilično gusta. Prebacite je u kalup i zagladite pa pecite u zagrijanoj rerni otprilike 50 minuta. Znat ćete da je kolač spreman kad poprimi zlatnu boju, a čačkalica kojom ste proboli sredinu izađe čista. Pustite da se hladi 30-ak minuta u kalupu, a potom kolač izvadite i pričekajte da se ohladi prije rezanja. (24 sata)