Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Doručak na poseban način: Crunchy kroasan sendvič

Preuzmite sliku

Popularno

Kroasan sendviči su najbolji sendviči i tu smo se jednoglasno složili. Sada na gastro scenu stupa novi trend, viralni

Vjerujemo da Francuzi ne bi bili oduševljeni upotrebom kroasana u ove svrhe, ali ipak, ne možemo se ne složiti da recept djeluje zaista primamljivo. Posebno ako su vam ostali kroasani od prethodnog dana koji više nisu tako svježi i mekani. Možete praviti vlastitu verziju hrskavog kroasan sendviča s odabirom namirnica po svom ukusu, a možete i ovaj u kombinaciji s mortadelom, burratom, rukolom i pistacijama.

Sastojci:

Kroasan/i

Mortadela

Burrata

Pistacije

So

Biber

Maslac

Javorov sirup

Balsamico sirup

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sam Schnur (@thenaughtyfork)

Priprema:

Drvenim valjkom prijeđite preko kroasana nekoliko puta dok se kroasan u potpunosti ne spljošti. Zatim stavite tavu na šporet, pričekajte da se ugrije, premažite tavu kockom maslaca i stavite kroasan da se peče. Prvo s jedne, a potom i s druge strane sve dok ne dobijete lijepu hrskavu koricu. Po želji kroasan s obje strane možete preliti i s malo javorovog sirupa kako biste dobili što hrskavije zapečen kroasan.

Kada je kroasan dobio lijepu i hrskavu koricu, stavite prvo burratu, potom mortadelu. Zatim, po želji balsamico sirup, rukolu, sitno nasjeckane pistacije i sol i biber. Kombinaciju sastojaka možete sami birati, umjesto mortadele možete koristiti i suho meso– izbor je na vama. Zatim prerežite sve na pola i spojite polovine tako da dobijete sendvič. (Journal.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,