Ovu ukusnu čokoladnu čaroliju vole baš svi, a uz ovaj recept zavoljet ćete je još više. Pogledajte recept za najukusniju bajaderu za koju vam ne treba ni rerna niti mikser te za koju ćete morati izdvojiti svega 20 minuta…
Sastojci:
- 9 kašika vode
- 20 dkg šećera
- 15 dkg mljevenih oraha, badema ili lješnjaka
- 25 dkg mljevenih Petit Beurre keksi
- 17 dkg maslaca
- 10 dkg čokolade za kuhanje
Za glazuru:
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- malo ulja
Priprema:
U lonac dodajte vodu i šećer i zagrijte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte maslac, maknite s vatre i miješajte dok se ne otopi. Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i kekse te miješajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu.
Dobivenu masu podijelite na dva jednaka dijela. Čokoladu otopite na pari i umiješajte je u prvi dio mase. Na tacnu ili pladanj stavite masni papir za pečenje te prebacite prvi dio mase (s čokoladom) i rukama oblikujte kvadar te gornji dio i rubove zagladite nožem.
Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto. Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja te prelijte bajaderu. Bajaderu ostavite u hladnjaku da se stisne te je idući dan narežite na kockice veličine po želji. (Dnevnik.hr)