Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Austrijanka otkrila tajne savršene bečke šnicle

Preuzmite sliku

Astrid Lamarche, Austrijanka koja živi u San Diegu, gdje ima i pekaru, redovno objavljuje recepte na svom Instagram profilu, a zadnju je objavu posvetila bečkoj šnicli, jelu koje se jede svuda u svijetu, a i mi ga jako volimo.

Astrid je otkrila kojih je pet stvari su važne da bi ovo jelo ispalo savršeno, a donosimo ih u nastavku.

Za dobru bečku šniclu, originalno se koristi teletina. Koristite ili tanki teleći kotlet po mogućnosti leptir rez.

Osim mesa, potrebni su sol, biber, brašno, jaja, prezla i masnoća za prženje. No posebno je izdvojila ovih pet tačaka kao važne stvari kojih biste se trebali držati.

Tava

Dobra tava je neophodna. Mora imati debelo dno koje ravnomjerno raspoređuje toplinu.

Korica

Najveća tajna za valovitu koricu je da istučenu šniclu s obje strane umočite u malo vode. Voda će biti zatvorena ispod brašna, jaja i prezle, a kada je pržite u tavi, nastat će para i proizvesti valovitu koricu.

Malo nježnosti

Nemojte utiskivati ​​brašno, jaja i prezlu u meso, samo lagano uvaljajte meso da se obloži sa svih strana i to je to.

Plamen

Ne želite najjaču vatru kada pržite šniclu. Koristite oko 80% od najjačeg plamena.

Ulje

Ulja u tavi treba biti toliko da šnicla može plivati, ne smije dodirivati ​​dno. Lagano protresite tavu naprijed-nazad tako da masnoća neprestano prelazi preko šnicle. Možete koristiti i kašiku, ali lakše je protresti tavu kada pečete više od jedne šnicle.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,