Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Video dječaka kojeg ismijavaju u školi postao viralan: Zašto vam pričinjava zadovoljstvo nalaziti nevine ljude i onda im se rugati?

Preuzmite sliku

Dječak koji je preklinjao ljude da ga ostave na miru postao je viralan i broj pregleda na Facebooku je prešao 16 miliona.

Keaton Jones iz Knoxvillea, Tennessee, upitao je svoju majku Kimberly pitanje na koje bi i mnogi drugi voljeli dobiti odgovor.

“Čisto iz znatiželje, zašto zlostavljaju? Koja je svrha? Zašto vam pričinjava zadovoljstvo nalaziti nevine ljude i onda im se rugati? To nije u redu”, rekao je uplakani dječak. Njegova ga je majka pitala što su mu rekli. “Ismijavaju me zbog mog nosa. Nazivaju me ružnim. Govore da nemam prijatelja”, odgovorio je Keaton.

“Što su ti napravili pod ručkom?”, nastavila je majka. “Prosuli su mlijeko po meni, šunku mi razvukli po odjeći i gađali me hljebom”, opisao je dječak.

“Ljudi koji su drugačiji ne bi smjeli biti kritikovani zbog toga. To nije njihova krivnja. Ako vas ismijavaju, ne dopustite da vas to dira. Ostanite snažni, pretpostavljam. Teško je, ali će jednoga dana vjerojatno biti bolje”, zaključio je.

Nakon što ga je njegova majka objavila na Facebooku, ovaj video dosegao je nevjerovatnih 16 miliona pregleda. Na njenu objavu su reagovali brojne poznate ličnosti. Slavni dr. Phil ponudio se da će Keatona pratiti u školu i sjediti s njime za vrijeme ručka. Donald Trump Jr. ponudio je dječaku i njegovoj porodici smještaj u Las Vegasu. Javila mu se i glumica Jaimie Alexander riječima: “Keaton Jones, slatka dušo! Slatka i prekrasna dušo! Savršen si upravo takav kakav jesi. Inspirativan i hrabar.”

Patricia Arquette poručila mu je: “Keaton, ti pokazuješ da si empatičan. I zbog toga si divan prijatelj i dječak. “Nizu slavnih osoba koje su Keatonu pružile podršku nema kraja. Tako je dječak koji se usudio progovoriti postao inspiracija za 3,2 miliona učenika širom svijeta koji su žrtvama vršnjačkog nasilja, piše Daily Mail.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje