Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Uznemirujuće: Muškarci u Kini gazili ženi po glavi, ljudi su šokirani

Preuzmite sliku

Na videosnimcima s nadzornih kamera zabilježen je brutalan napad na žene u restoranu u Kini.

Snimci prikazuje kako tri žene u petak sjede u restoranu u gradu Tangshanu i kako im prilazi muškarac i jednoj od njih stavlja ruku na leđa. Kada ga je žena odgurnula, muškarac ju je primio za lice, nakon toga ošamario i bacio na pod.

Prijateljice su joj pokušale pomoći, ali su i njih napali dotični muškarac i njegovi prijatelji. Grupa muškaraca je zatim prvu ženu izvukla za kosu kroz vrata, lomila na njoj boce i stolice te je gazila po glavi dok je ležala na pločniku, a njezina odjeća bila je sva umrljana krvlju.

Uzbuna u cijeloj zemlji

Na društvenim mrežama u Kini svi su šokirani otkako se počeo dijeliti videosnimak napada koji se dogodio oko 2:40 ujutro. Do večeri je ovaj incident izazvao uzbunu u cijeloj zemlji i imao stotine miliona pregleda, piše CNN.

Mnogi su bili zgroženi što je žena tako brutalno pretučena samo zato što je odbila seksualno uznemiravanje muškarca. Drugi su napali policiju jer nije poduzela sve potrebne korake dok incident nije postao viralan.

Policija uhapsila napadače

Policija je nakon toga u petak objavila saopćenje u kojem navodi da su identifikovali osumnjičene. Do subote poslijepodne uhapšeno je svih devet osumnjičenih koji su učestvovali u napadu, rekla je policija, uključujući četvoricu koji su pobjegli oko 965 kilometara južno u provinciju Jiangsu.

Dvije žene hospitalizirane su s ozljedama koje nisu opasne po život i stabilnog su stanja, navodi policija.

Napad je također ponovno pokrenuo debatu o nasilju nad ženama i rodnoj nejednakosti u Kini, za koju se kaže da je i dalje izrazito patrijarhalno društvo sa sveprisutnom mizoginijom unatoč rastućoj svijesti o rodnim pitanjima među mladim ženama. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,