Nedjelja, 25. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Uvjeren u pobjedu Hillary Clinton, američki časopis “greškom” objavio knjigu “Madam President”

Američki sedmični časopis je, uvjeren u pobjedu demokratske kandidatkinje Hillary Clinton, “greškom” objavio knjigu “Madam President” koja je već dospjela u neke prodavnice u SAD-u, prenosi Anadolu Agency (AA).

Uredništvo “Newsweeka” je prije objavljivanja rezultata američkih izbora pustilo u prodaju 125.000 primjeraka knjige “Madam President: Hillary Clinton’s historic journey to the White House”.

Kako pišu pojedini američki mediji, uredništvo ovog sedmičnjaka je bilo uvjereno da će Clinton pobijediti u utrci protiv republikanskog kandidata Donalda Trumpa, koji je na kraju ipak postao predsjednik.

U uvodnom dijelu knjige o “novoj američkoj predsjednici” napisano je kako su izbori “bili jedinstveni na mnogo načina” jer se, kako se dalje navodi, kandidatkinja susrela s “demagogijom kakva ranije nije bila zabilježena u američkoj politici”.

“Na dan izbora, Amerikanci diljem zemlje odbacili su strah i mržnju kojom je upravljao konzervativni Donald Trump”, stoji u uvodu.

Knjige o “novoj američkoj predsjednici” su se već pojavile u nekim prodavnicama, jer su partneri sedmičnjaka, koji su radili na knjizi, bili uvjereni u pobjedu Hillary Clinton.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,