Srijeda, 30. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Usred noći pronašli djevojčicu samu na ulici, majku očekuje suđenje

Preuzmite sliku

Sadeekah Abdul Salaam uhapšena  je u ponedjeljak nakon što je u subotu iza ponoći ostavila svoju četverogodišnju kćer samu u New Yorku.

Djevojčica Sidaya nosila je samo pulover na hladnoći, a policajci su uočili kako sama luta gradom. Salaam je puštena na slobodu, a odbila je odgovoriti na pitanja zašto je napustila kćer.

“Razgovarat ćemo na sudu, molim vas poštujte to”, rekla je fotografu Daily Maila dok je izlazila iz zgrade suda. Njena je kćer odvedena u Upravu za dječju službu, te neće biti u kontaktu s majkom tokom slučaja, izvijestio je sud.

Nakon što su za vikend policajci uočili djevojčicu, odveli su je u bolnicu gdje je utvrđeno da nema problema sa tjelesnim zdravljem. Rekla im je svoje ime, no policija nije imala nikakve informacije o njezinoj obitelji.

Postoji i videozapis na kojem se vidi kako djevojčica hoda malo iza svoje majke, ali policija u početku nije bila sigurna je li to uistinu njezina majka. U jednom je trenutku ona pogledala prema djevojčici, no samo je nastavila hodati. Salaam je optužena za napuštanje djeteta, djelovanje na način koji je štetan za dijete te bezobzirno ugrožavanje. Suđenje joj se nastavlja 22.aprila. (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,