Subota, 1. Aprila 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pucnjava u Jerusalemu, najmanje osam osoba ubijeno, napadač identifikovan

Preuzmite sliku

Napad koji se večeras odigrao u Jerusalemu okarakterisan je kao teroristički, a policija je na mjestu nesreće ubila napadača koji je potom identifikovan.

Napadač je identificiran kao poznati pripadnik Hamasa Fadi Ayesh, koji je živio u istočnom jerusalemskom kvartu Shuafat. On je otvorio vatru na ljude koji su napuštali sinagogu Ateret Avraham nakon večerašnje molitve. Nakon što je ušao i napao ljude u sinagogi, napadač je navodno počeo da juri za ljudima koji su pokušavali da pobjegnu, piše Jerusalem post.

Zatim je pokušao da pobjegne sa mjesta događaja automobilom i pucao u pravcu izraelskih policajaca. Policajci su uzvratili i ubili ga.

Jedan od službenika sinagoge koji je svjedočio napadu rekao je da policija nije stigla na mjesto događaja 20 minuta nakon što su ispaljeni prvi hici, jer nisu vjerovali pozivateljima i mislili su da buka dolazi od pucnja u vazduh u obližnjim naseljima istočnog Jerusalima.

Portparol policije je, međutim, rekao da je terorista uhvaćen u roku od pet minuta od prvog poziva.

Hitna pomoć MDA pruža pomoć na mjestu napada. United Hatzalah je rekao da na licu mjesta pružaju liječenje desetinama u stanju šoka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,