Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Objavljeni detalji: Ko je učenik koji je u školi u Teksasu ubio 10 ljudi (VIDEO)

Preuzmite sliku

Učenik Dimitrios Pagourtzis, koji je jučer ušao u srednju školu u Teksasu (SAD) i ubio 10 ljudi, među kojima i svoje kolege učenike, planirao je okončati napad samoubistvom, ali se ipak predao policiji, izjavio je guverner Teksasa Greg Abbott.

Učenici su posvjedočili da je napadač zapucao u jednom od razreda, nakon čega su oni pobjegli u panici pošto su vidjeli ranjene drugove, nakon čega se oglasio alarm za potpunu evakuaciju škole, prenose američki mediji.

U napadu je pored 10 ubijenih, ranjeno još 10 osoba, a Pagourtzis je u svome ubilačkom pohodu koristio sačmaricu i i revolver koje je uzeo od svoga oca.

Guverner Abbott je istakao da napadač nije imao hrabrosti počiniti samoubistvo te se predao policiji, koja je u svome izvještaju navela upravo njegov plan da nakon krvavog pohoda presudi i sebi.

Napadač je policajcima izjavio da je tačno ciljao koga će ubiti, a da je poštedio “one koji mu se sviđaju”. Bio je član školske nogometne ekipe i išao je u obližnju grčku pravoslavnu crkvu.

Oni koji ga poznaju ističu da je miran i da ranije nije pravio probleme. No, na svome Facebook profilu je objavljivao fotografije na kojima veliča nacizam, a prije napada je objavio fotografiju majice na kojoj piše “Born to kill” (Rođen za ubijanje).

Zadržan je u zatvoru, a zbog težine zločina mogao bi biti osuđen i na smrtnu kaznu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,