Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Objavljen video mladića s Floride, koji je ubio 17 osoba: Svi ćete umrijeti (VIDEO)

Preuzmite sliku

U Sjedinjenim Američkim Državama, tužioci s Floride, objavili su tri videosnimka u kojima napadač Nikolas Cruz, koji je u februaru ubio 17 osoba u Parklandu.

Cruz je do detalja iznosi svoje planove da postane poznat nakon ubistava u srednjoj školi Marjory Stoneman, piše Daily Mail.

Cruza, koji je sredinom februara usmrtio 17 osoba i ranio 15, poznanici su opisali kao problematičnog tinejdžera koji je često upadao u neprilike.

Porodica koja se brinula o njemu nakon što je prošlog novembra preminula Linda, žena koja ga je usvojila, kaže da je Cruz bio veoma depresivan i da je išao na terapiju.

Da je tako potvrdila je i snimka koja je prikazana, a koja je nastala 14. februara, na dan pucnjave.

“Ćao, ja sam Nik i ja ću biti vaš sljedeći školski ubica za 2018.”, kazao je 19-godišnji Cruz na početku snimka koji je nastao 14. februara, na dan pucnjave.

Sve se dešavalo na Dan zaljubljenih. U svoj sumanuti pohod krenuo je s poluautomatskom puškom AR-15. Dodao je ,da je njegov cilj da usmrti “najmanje 20 ljudi”.

“Kad me ljudi vide na vijestima, svi će znati ko sam ja” dodao je Cruz, nakon čega se počeo smijati.

“Svi ćete umrijeti. Pu-pu-pu-pu. Ne mogu to da dočekam”, dodao je Cruz.

Ranije je potvrđeno je da je policija od 2010. do masakra čak 39 puta intervenirala i dolazila u kuću u kojoj je Cruz živio.

Optužen je za ubistvo 17 osoba. Prijeti mu smrtna kazna. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,