Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Novi gaf: Biden Kambodžu zamijenio s Kolumbijom

Preuzmite sliku

Američki predsjednik Joe Biden je ponovo napravio gaf, a ovaj put to se desilo tokom posjete Kambodži koja je domaćin samita deset država jugoistočne Azije (ASEAN).

Obraćajući se na samitu, Kambodžu je zamijenio s Kolumbijom..

“Opet smo ovdje u Kambodži, nastojim da osnažim progres koji smo napravili i želim zahvaliti premijeru Kolumbije za njegovo vodstvo kao predsjedavajućeg ASEAN-a i domaćina svima nama”, rekao je Biden u prisustvu premijera Kambodže Huna Sena.

Osim što je prisustvovao ovom samitu, predsjednik Sjedinjenih Američkih Država bio je učesnik klimatskog samita u Egiptu COP27 te će učestvovati na samitu G20 u Indoneziji, prenosi Sky News.

Njegovi gafovi su u posljednje vrijeme sve učestaliji. Prije nekoliko dana je ukrajinski grad Herson zamijenio s iračkom Faludžom. Nedavno je tokom govora pitao da li je prisutna preminula američka kongresmenka Jackie Walorski.

“Jackie, da li si ovdje? Gdje je Jackie? Mora da nije ovdje”, kazao je 79-godišnji predsjednik krajem septembra obraćajući se u Washingtonu.

Pojedini zbog učestalih gafova problematiziraju njegovo zdravstveno stanje, pa samim tim i to da li je u mogućnosti biti predsjednik SAD-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,