Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mlada stjuardesa monstruozno silovana i ubijena nakon proslave Nove, optuženo 11 muškaraca

Preuzmite sliku

Stjuardesu koja je na Filipinima s kolegama slavila Novu godinu u hotelskoj je sobi u kadi bez svijesti pronašao njen kolega

Jedanaest je muškaraca optuženo za grupno silovanje i ubistvo nakon što je 23-godišnja stjuardesa Christine Angelica Dacera pronađena mrtva u kadi u hotelu na Filipinima, piše Daily Mail.

Dacera je prošle sedmice s kolegama doputovala u luksuzni hotel City Garden u gradu Makatiju kako bi proslavila Novu godinu.

Dan poslije slavlja, Dacerin kolega Rommel Galida probudio se oko 10 sati te uočio da je ona u kadi. Misleći da Dacera spava, Galida ju je pokrio dekom te se vratio na spavanje.

Kada se Galida nakon nekoliko sati ponovo probudio, uočio je da Dacera bez svijesti te da je poplavila.

 • Galida je potom pozvao hitnu pomoć te je svojoj kolegici dao umjetno disanje no ona nije reagovala. Hitna ju je odvezla u bolnicu u Makatiju, međutim ljekari joj nisu mogli pomoći i proglašena je mrtvom.

  Istražitelji trenutno čekaju nalaz obdukcije, ali su rekli da su na Dacerinim bedrima i koljenima pronašli masnice i porezotine. Rekli su i da postoje indikacije da je bila žrtva seksualnog nasilja.

  Lokalni mediji pišu da je policija za silovanje i ubistvo optužila 11 muškaraca koji su u boravili hotelskim sobama koje su bile odmah pored Dacerine.

  Načelnik policijske uprave Grada Makatija Harold Depositar rekao je da su optužbe provizorne jer se čekaju nalazi obdukcije.

  Tri optužena muškarca već su se predala policiji, a osmero ih je još na slobodi.

  Istraga ovog slučaja još uvijek traje. (Jutarnji.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje