Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mjere protiv COVID-19: Oko 27.000 državljana Australije čeka na povratak u zemlju

Preuzmite sliku

U saveznoj državi Victoria u Australiji od posljedica zaraze koronavirusom preminulo je još pet osoba, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva u cijeloj zemlji dostigao 837, javlja Anadolu Agency (AA).

Daniel Andrews, premijer Victorije, u obraćanju medijima u Melbourneu kazao je da ta savezna država ima najveći broj slučajeva zaraze koronavirusom i broj smrtnih slučajeva na nivou cijele Australije.

Istakao je da je zabilježeno još 45 novozaraženih te pet novih smrtnih slučajeva. Apelovao je na građane da se testiraju na prisustvo koronavirusa čak i kada osjete i najblaže simptome.

Broj umrlih od posljedica koronavirusa u Victoriji dostigao je 750, a u cijeloj zemlji 837.

Od početka pandemije u Australiji su zabilježena ukupno 26.864 slučaja zaraze od kojih se oporavilo 23.787. Broj aktivnih slučajeva trenutno iznosi 1.299, od kojih je 127 hospitalizirano.

Australijski premijer Scott Morrison danas će putem videokonferencije prisustvovati sastanku kabineta, na kojem će učestvovati pokrajinski i regionalni premijeri, a glavna tačka dnevnog reda će biti pandemija COVID-19.

Blizu 27.000 državljana Australije želi se vratiti u svoju zemlju, ali zbog COVID-19 mjera, broj ljudi koje zemlja prima svake sedmice ograničen je na 4.000. Očekuje se da će ovaj broj biti povećan na sastanku kabineta.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, u posljednja 24 sata na Novom Zelandu nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,