Subota, 29. Februara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Humani Bosanac donirao 5.000 eura za djecu oboljelu od raka

Širom Bosne i Hercegovine postoje dobri ljudi koji svakodnevno griju srca svojom dobrotom i humanim djelovanjem, ali i van njenih granica.

Podrška i pomoć djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama tokom najtežeg perioda njihovih života je nemjerljiva i neprocjenjiva. Kroz lijepe i inspirativne priče moguće je približiti javnosti koliko je djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama bitno da imaju podršku i prijatelja u nevolji.

Jedna od najljepših priča stiže nam iz Münchena. Naš sunarodnjak Armin Mehinagić, koji je odselio u ovaj grad prije sedam godina, u svojoj firmi Sixt Leasing SE predložio je Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” za donaciju u vrijednosti od 5.000 eura. Njegov prijedlog je uspješno prošao i on je bio nevjerovatno sretan što može djeci u BiH pružiti bar djelić svoje ljubavi i podrške.

  • U Roditeljskoj kući ovo udruženje ugostilo je Armina i njegovu suprugu. On je ovom prilikom predao ček sa donacijom.

    – S obzirom da sam prije sedam godina napustio BiH i svoju karijeru nastavio u Münchenu, trudim se s vremena na vrijeme da pomognem nekoga ili neki projekat u svojoj domovini. Moja trenutna firma je ovaj mjesec otvorila mogućnost njezinim radnicima da predlože različite humantirane projekte za djecu koju bi oni prije Božića pomogli. Ja sam se sjetio Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka” i poslao vaš letak na engleskom u proceduru. Neizmjerno sam sretan što sam danas s vama ovdje i što mogu na ovaj način pomoći onima kojima je pomoć zaista potrebna – kaže Armin. (Moja BiH)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,