Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Horor na Bahamima: Mladu na medenom mjesecu ubio morski pas

Preuzmite sliku

Mlada koju je ubio morski pas dok je veslala na dasci na Bahamima identificirana je u utorak kao stručnjakinja matematike iz Massachusettsa, piše NY Post.

Lauren Erickson Van Wart (44), koja je bila na odmoru sa suprugom u Sandals Royal Bahamian Resortu, umrla je u ponedjeljak nakon što je zadobila katastrofalne povrede u napadu, kratko su izvijestile Kraljevske policijske snage Bahama.

Van Wart iz Lowella veslala je na dasci sa svojim suprugom blizu obale odmarališta s pet zvjezdica na otoku New Providence kada ju je predator povukao ispod površine. Čovjek koji je svjedočio užasavajućem napadu spasio je par uz pomoć čamca i vratio ih na obalu, gdje je ženi pružena prva pomoć.

“Međutim, zadobila je teške ozljede na desnoj strani tijela, uključujući predio desnog kuka i ruku”, rekla je policija. Žena je proglašena mrtvom na mjestu događaja. Njezin suprug nije ozlijeđen u napadu.

Lauren je radila kao stručnjakinja za matematiku u Curriculum Associatesu, firmi sa sjedištem u Billerici koja pruža resurse za nastavnike.

“Naš tim je slomljenog srca i tuguje zbog gubitka drage i pouzdane kolegce i prijateljice. Lauren je bila voljeni član našeg matematičkog uredničkog tima i u svaki materijal koji je dotaknula unijela je svoju duboku predanost studentima i nastavnicima”, rekao je izvršni direktor Rob Waldron.

Napadi morskih pasa nisu uobičajeni na Bahamima, no nedavno su prijavljena još barem dva. U novembru je 47-godišnja Njemica nestala tokom ronjenja u vodama West Enda, na otoku Grand Bahama, nakon što je naletjela na morskog psa. U septembru 2022. godine 58-godišnja Amerikanka stradala je u napadu morskog psa dok je ronila s porodicom u vodama New Providencea, prenosi Večernji.hr

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje