Ponedjeljak, 6. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Donald Trump održao prvi miting nakon napuštanja Bijele kuće

Preuzmite sliku

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump održao je prvi miting nakon što je napustio Bijelu kuću, a okupljenim je ponovio ranije tvrdnje kako je s funkcije smijenjen izbornom prevarom, javlja Anadolu Agency (AA).

Trump je na mitingu u Wellingtonu u saveznoj američkoj državi Ohio oštro kritikovao američkog predsjednika Joea Bidena i njegovu Demokratsku stranku.

“Dva puta smo pobijedili na izborima. Moguće je da ćemo ih morati pobijediti i treći put. Moguće je”, kazao je Trump.

Više od 60 pokrenutih sudskih postupaka u SAD-u odbacilo je tvrdnje Trumpove Republikanske stranke o prevari birača na novembarskim predsjedničkim izborima, a te tvrdnje su odbačene i procjenama Ministarstva pravosuđa SAD-a. Bivši američki predsjednik Trump dalje je kazao da je značajno porastao broj imigranata koji su stigli u SAD i da Bidenova administracija nema pojma o njihovom identitetu.

Trump je također optužio svog nasljednika u Bijeloj kući Bidena da se poklonio Kini, a njegov nastup na globalnoj sceni nazvao je sramotom. Iako nije precizirao hoće li se ponovo kandidirati za predsjednika, Trump je kazao da bi Republikanska stranka mogla dobiti većinu u oba doma Kongresa na izborima koji će biti održani sljedeće godine.

“Vratit ćemo Zastupnički dom, vratit ćemo Senat i vratit ćemo Ameriku i to ćemo učiniti uskoro”, poručio je Trump. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,