Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bh. državljanin osumnjičen da je htio zadaviti trudnu djevojku deportovan iz SAD

Preuzmite sliku

Milorad Stanivuković (34) iz Bosne i Hercegovine optužen je da je pokušao zadaviti svoju trudnu djevojku u SAD-u, ali su ga tamošnje vlasti odlučile deportovati.

Optužbe za teški napad i nasilje u porodici protiv Milorada Stanivukovića odbačene su prošle sedmice na Okružnom sudu Knox u Rocklandu u američkoj saveznoj državi Maine.

Kako pišu lokalni mediji, optužbe su odbačene nakon što je Bosanac deportovan.

Milorad Stanivuković, koji je živio u mjestu Cushing and Hope, uhapšen je 11. februara.

Nasilje u porodici navodno se desilo u aprilu 2018. godine u mjestu Warren, ali žrtva nije prijavila zločine u to vrijeme. Umjesto toga, Ured šerifa okruga Knox počeo je istragu nakon što je žrtva podnijela izjavu u kojoj traži zaštitu od zlostavljanja svog momka Stanivukovića.

 • Sud je to naredbu odobrio u januaru.

  “Žena je policiji u narednom razgovoru rekla da ju je bacio na krevet i pokušao je zadaviti dok je molila za svoj život i život svog nerođenog djeteta”, navodi se u policijskom izvještaju, kojeg je Ured šerifa uputio u Okružnom sudu Knox.

  Žena je tada bila u šestom mjesecu trudnoće.

  Rekla je da ju je također bacio na namještaj kao da je krpena lutka.

  U drugom incidentu, on ju je napao i bacao namještaj po kući.

  Stanivuković je bio imigrant iz Bosne.

  Okružna tužiteljica Natasha Irving izjavila je da je Agencija za imigraciju i carinsku upravu (ICE) odvela Stanivukovića u pritvor dan nakon njegovog prvog pojavljivanja u sudnici u Rocklandu.

  Irving je rekla da njena kancelarija nije obavestila ICE o njegovom hapšenju.

  Optužbe bi mogle biti ponovo podignute protiv Stanivukovića ukoliko se on vrati u Sjedinjene Američke Države. (Radiosarajevo.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje