Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Američki turisti pronađeni mrtvi u odmaralištu na Bahamima

Preuzmite sliku

Policija istražuje smrt troje američkih turista u popularnom odmaralištu na Bahamima. Prema preliminarnoj verziji, smrt ljudi nije kriminalne prirode.

Turisti iz SAD-a, dva muškarca i žena, svi Amerikanci, pronađeni su mrtvi u hotelu Sandals Emerald Bay u regiji Exumea na Bahamima.

Još jedna žena, također iz SAD-a, helikopterom je prebačena u bolnicu u Nassau. Chester Cooper, zastupnik Exume i ministar turizma, rekao je da, iako uzroci smrti turista još nisu razjašnjeni, policija nema razloga sumnjati da u tim smrtima postoji kriminalni element.

Cooper je objavio službeno saopđtenje u vezi s incidentom, u kojemu je između ostalog rekao:

“Danas sam nažalost obaviješten o smrti troje američkih turista, dva muškarca i žene, u turističkom području na Exumi. Još jedna osoba prebačena je u bolnicu princeze Margarete. Policija provodi uviđajne radnje, međutim uzrok smrti turista još nije poznat. Ali, policija ne sumnja na zločin. Naše misli i molitve danas su s porodicama koje su izgubile voljene.”

 • Kraljevska policija Bahama također je objavila vlastito saopćenje u kojem se navodi:

  “Po dolasku na mjesto događaja policijska parola je upućena u prvu vilu. Nakon ulaska u spavaću sobu, pronašli su bijelca bez svijesti kako leži na podu. Na njemu nije bilo tragova povreda. Lokalni ljekar kasnije je žrtvu proglasio mrtvom. Policijski službanici su zatim upućeni u drugu vilu, gdje su pronašli bijelca bez svijesti u kupatilu dok je u spavaćoj sobi pronađeno tijelo ženske osobe također bez svijesti, oboje su pokazivali znakove grčeva. Policija je pregledala tijela i nije pronašla tragove povreda. Kasnije je lokalni ljekar oboje proglasio mrtvima.”

  Predstavnik hotela također je izrazio sućut porodicama stradalih. U izjavi je rekao:

  “Ne postoji ništa važnije za Sandals Resorts od sigurnosti naših gostiju. S dubokom tugom možemo potvrditi smrt troje gostiju u Emerald Bay Resortu. Budući da se incident smatra javnozdravstvenim hitnim slučajem, slijedeći naše protokole, odmah smo obavijestili hitne medicinske stručnjake i lokalne vlasti da istraže situaciju. Aktivno radimo na pružanju podrške u istrazi i porodicama gostiju na svaki mogući način u ovom teškom trenutku. Iz poštovanja prema privatnosti naših gostiju, u ovom trenutku nismo u mogućnosti otkriti daljnje informacije.”

  Uzrok smrti turista trebala bi otkriti istraga. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje