Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zagreb: Napadač je rafalima pucao po zgradama, ranjeni policajac operisan i za sada stabilan

Preuzmite sliku

Ranjeni policajac je operisan i stanje mu je stabilno, motivi napada još nisu poznati.

Na Trgu svetog Marka, gdje je u ponedjeljak s više hitaca iz “kalašnjikova” teško ranjen policajac, a napadač se potom na drugom mjestu ubio, nalaze se mnogobrojne policijske snage, pa trgu, koji je jedno od historijskih središta Zagreba, posjetitelji ne mogu pristupiti, a nadlijetali su ga helikopteri.

U ulice oko trga policajci puštaju samo stanare, dok je na mjestu pucnjave počela istraga, koji bi trebala rasvijetliti pod kojim okolnostima je napadač na 31-godišnjeg policajca, prema tvrdnjama svjedoka, ispalio kratak rafal iz automatske puške.

Navodno je zapucao po zgradi Vlade i rafalom zahvatio policajca.

Na Markovom trgu, na kojem se nalaze zgrade Vlade, Hrvatskog sabora i Ustavni sud Hrvatske, trenutno se nalaze ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar branitelja Tomo Medved, a mjesto je obišao i premijer Andrej Plenković, koji u trenutku napada nije bio u zgradi Vlade.

U Vladi se doznaje da je povrijeđeni policajac radio u njihovom osiguranju te da u vrijeme incidenta premijer nije bio u sjedištu Vlade.

Zapucao rafal, ranio policajca

Policija je ranije izvijestila da je dojava o pucnjavi zaprimljena u 8:06 sati, a manje od sat vremena kasnije potvrdili su da je muškarac koji odgovara opisu počinitelja nakon napada na policajca iz Vladinog osiguranja počinio samoubistvo.

“Policijski službenici na adresi Jabukovac pronašli su osobu koja odgovara opisu počinitelja. Osoba je počinila samoubojstvo”, izvijestio je MUP.

Prema pisanju medija, koji se pozivaju na očevice, počinitelj je do zgrade Vlade došao sa sjeverne strane Crkve svetog Marka.

Zapucao je rafal prema ulaznim vratima Banskih dvora, pri čemu je teško ranjen policajac koji je bio na ulazu u zgradu Vlade, a potom se okrenuo na drugu stranu i ispalio rafal prema zgradi Sabora i zatim pobjegao.

Vezano | Upucan policajac kod zgrade hrvatske vlade, napadač se ubio

Policajac operisan

Ustrijeljeni policajac dovezen je u Kliničku bolnicu Sestre milosrdnice s prostrijelnim ranama lijeve ruke te s obje strane trupa, a za sada su mu funkcije stabilne, izjavio je Hini direktor bolnice Mario Zovak.

“U ovom trenutku su vitalne funkcije stabilne, ne vidimo znakove ugroženosti života, međutim, brine nas mogućnost unutarnjih ozljeda, jer nam je u ovom trenutku nemoguće procijeniti putanju metka”, rekao je Zovak.

Zagrebačka policija objavila je da je policajac operiran i stanje mu je stabilno.

Sabor je otkazao sve aktivnosti za ponedjeljak, objavio je zastupnik Bojan Glavašević na Twitteru. (AJB | Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje