Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zadarski carinici u kombiju BiH registracija pronašli čak tonu duhana

Preuzmite sliku

Čak tonu duhana nanjušili su zadarski carinici mobilne jedinice dok su prošlog petka kontrolisali saobraćaj širom Zadarske županije.

Sasvim opravdano su 24. novembra zaustavili teretno kombi vozilo BiH registarskih oznaka za čijim je upravljačem sjedio jedan Zagrepčanin. I odmah po zaustavljanju iz vozila ih je zapuhnuo vonj, što je bilo i više nego dovoljno da temeljito zavire u sadržaj kombija.

– Vizualnim pregledom je utvrđeno da je teretni prostor vozila ispunjen kartonskim kutijama iz kojih se širi intenzivan miris duhana. Pretragom vozila pronađeno je pet kartonskih kutija ispunjenih s ukupno 1010,10 kilograma duhana u listu – duhanske sirovine za koji vozač ne posjeduje dokumentaciju o porijeklu i za koji postoji osnovana sumnja da je predmet nezakonitog postupanja – kažu iz Carinske uprave navodeći kako je protiv vozača podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru krivična prijava za nedozvoljenu trgovinu.

No to nije sve, vozač će morati podmiriti i nadležnom carinskom uredu trošarinski dug težak nemalih 115.302 eura. (Jutarnji.hr)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje