Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vulin: Gomilaju se dokazi o grupi Veljka Belivuka

Preuzmite sliku

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da će optužnica protiv osumnjičenih za organizovanu kriminalnu grupu među kojima su Veljko Belivuk i Marko Miljković biti podignuta u zakonskom roku, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Ima dovoljno dokaza, radi se ogroman posao i mi ćemo na vrijeme u zakonskom roku izaći pred građane Srbije“, rekao je za televiziju Pink.

Tužilac za organizovani kriminal, kako je naveo, zadovoljan je količinom i kvalitetom dokaza koji su prikupljeni u dosadašnjem toku istrage, a količina dokaza koji pristižu, izjave pripadnika klana, svjedoka, oštećenih počinju da se gomilaju, jer se ljudi oslobađaju straha.

Govoreći o monstruoznosti ove kriminalne grupe, ministar Vulin je ukazao da su oni bili spremni i da ubiju svoje.

Ministar je naveo i da je Srbija raspisala potjernicu za Radojem Zvicerom, koji se nalazi u bjekstvu, a za koga postoje informacije gdje je, ali je još uvijek nedostupan pravosudnim organima.

Ministar je još jednom pozvao sve da ne relativizuju zločine ove kriminalne grupe i podvukao da nije riječ ni o navijačima, ni o politici niti bilo čemu drugom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje