Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vučić otkrio šta su mu sve tražili iz RS-a: Osnovna sredstva, stalke za infuziju, 27 vrsta lijekova

Preuzmite sliku

Na početku svog obraćanja Vučić je naveo broj osoba koje su danas umrle u Evropi, a posebno je naglašena Italija u kojoj je u posljednja 24 sata umrlo 969 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih je 302, a oporavile su se 42 osobe od koronavirusa, naveo je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tokom obraćanja naciji iz Palate Srbije, predsjednik te zemlje se u jednom trenutku dotaknuo i trenutne situacije u bh. entitetu Republici Srpskoj.

Vučić je, govoreći o tome šta su mu sve tražili iz RS-a posljednjih dana, otkrio koliko je loše stanje u zdravstvu tog entiteta…

“Republika Srpska je… Ja se stvarno divim njima kako i plate isplaćuju, ali u ne lakoj situaciji što se tiče opreme, pomoći ćemo im sa respiratorima, zaštitnom opremom, maskama. Tražili su 27 vrsta lijekova, mi može da pomognemo sa šest prioritetnih, glavnih lijekova koji su im od presudnog značaja. I ovo sve što govorim dajemo za džabe, bez novca, bez ičega”, kazao je Vučić i nastavio:

“Međutim oni su tražili i stetoskope, stalke za infuziju i osnovna sredstva za rad u zdravstvu i medicini, tako da ćemo vidjeti i po tom pitanju dodatno pomognemo”, kazao je predsjednik Srbije. Pogledajte dio govora u kojem je Vučić otkrio šta su mu sve tražili iz RS-a… (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,