Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vučić objavio snimak “srpskog plamena”: „Za nas je najvažniji mir i puna stabilnost“

Preuzmite sliku

Aleksandar Vučić objavio snimak “srpskog plamena” na svome Instagram nalogu. Predsjednik Srbije prisustvovao je u subotu vojnoj vježbi pod nazivom „Odgovor 2021“. Danas je objavio snimak.

Vučić je na svom zvaničnom Instagram profilu „avucic“ objavio snimak pucnjave. Odnosno paljbe raketa.

“Veoma ponosan”

Predsjednik Srbije izjavio je u subotu da je „veoma ponosan“ na sve što su pripadnici vojske i policije prikazali na poligonima „Orešac“ i „Pasuljanske livade“. Tokom združene vježbe „Odgovor 2021“. Najavio je dalju modernizaciju i ulaganje u sistem odbrane.

Vučić je rekao da su vježbom, u kojoj su korištena savremena sredstva, naoružanje i oprema, vojska i policija pokazali „koliko je ulaganja potrebno“ u odbranu. Najavio da će odbrambeni sistem Srbije biti snažniji. Da će pripadnici vojske „imati bolje uslove za život“.

Vučić: Zalažem se za Bosnu i Hercegovinu sa Republikom Srpskom

Aleksandar Vučić je jučer izjavio je da nije vidio nikakvu mapu ili plan o promjeni granica na Balkanu. “A to što neki žele odmah da to pripišu Srbiji, mnogo govori o njima. Tu mislim na pojedine krugove u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Zagrebu”, rekao je on.

Kazao je kako ne želi lažno optužiti nekoga poput Janše. A da nije vidio “non-paper”.

“Premijer Janša je otvoren čovjek. Imali smo potpuni drugačije stavove tamo negdje devedesetih. Ali to je čovjek koji iskusan. Imao je dugu karijeru. Proveo je i jedan period iza rešetaka.

On je rekao da se zalaže „za postojeće granice Srbije, sa Kosovom. I Bosna i Hercegovina sa Republikom Srpskom“.

„Za nas je najvažniji mir i puna stabilnost“, rekao je Vučić. Dodao je da u to spada i nastavak pregovora sa Prištinom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje