Ponedjeljak, 27. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vučić najavljuje dolazak Louis Vuittona, ali prosječan građanin će moći samo da gleda u izlog

Preuzmite sliku

U tri sata razgovora Aleksanda Vučića sa francuskim predsjednikom Emanuelom Macronom pored kupovine “Rafala”, nuklearne energije, letećih automobila i Banjske, “stao” je i Louis Vuitton, luksuzni modni brend, čija će prodavnica, prema najavama, biti otvorena do 2026. godine i to u Beogradu na vodi.

Ipak, činjenica je da će rijetko ko moći da se počasti u ovom butiku. Naime, samo najjeftiniji par patika košta 750 eura, kao cijela jedna srpska plata, a ko “mjerka” torbu ili haljinu, neka odmah počne da štedi, jer ti komadi koštaju po nekoliko stotina, hiljada eura.

„Da budem sasvim iskren, mi se nadamo do 2026. konačno i Louis Vuitton da dođe u Srbiju, u Beograd na vodi, i onda smo rješili sve te probleme“, rekao je Vučić.

Dodao je i kako se Srbija “toliko borila” za dolazak Louis Vuittona, jer kada taj brend negdje dođe, “onda svi veliki dolaze”, kao i da bi ovo značilo ogroman finansijki i turistički priliv za Srbiju.

„Tako da vjerujem da ćemo i to imati za dvije godine u našem glavnom gradu i da će to biti još jedna injekcija poslije svega što radimo, a direktno pred Ekspo, koja će i na tom simboličkom nivou značiti mnogo za našu zemlju“, rekao je Vučić.

Iako ovo zvuči kao lijepa vijest za ljubitelje šopinga, realnost je da će većina “običnih” građana, pored Louis Vuittona moći samo da prođe i pogleda u izlog.

Jer, kada se na zvaničnom sajtu ovog brenda pogledaju cijene komada, vidi se da su za građane koji zarađuju manje od 620 eura mjesečno, a koji su u Srbiji većina, apsolutno sve što se prodaje u ovom butiku  – nedostižno. (Nova.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: