Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vučić čestitao Bidenu: Nema veće časti nego služiti svojoj naciji

Preuzmite sliku

Aleksandar Vučić je podsjetio da se ove godine navršava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i SAD

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je američkom predsjedniku Joe Bidenu preuzimanje dužnosti.

– Primite moje iskrene čestitke povodom stupanja na odgovornu dužnost predsjednika SAD, uz najbolje želje za dobro zdravlje i mnogo uspjeha, na dobrobit vaše zemlje i svih njenih građana. Nema veće časti nego služiti svojoj naciji i suočiti se sa velikim izazovima i neizvjesnostima današnjice – naveo je Vučić u čestitki.

On je istakao kako duboko vjeruje da će Biden ovu dužnost obavljati sa istinskom posvećenošću, neiscrpnom energijom i jasnom vizijom, koja odlikuje njegovu dugu političku karijeru i bogato državničko iskustvo.

Vučić je podsjetio da se ove godine navršava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i SAD, te da su u prethodnom periodu dvije zemlje obilježile važne jubileje iz zajedničke historije, sjećajući se svijetlih primjera njihovog savezništva na strani istine i pravde.

– Upravo su oni bili snažan podsticaj da mi, u Srbiji, nastojimo da odnose sa SAD vratimo na nivo istinskog partnerstva, kakvi su bili i kakvi treba da budu, uprkos ožiljcima koje su ostavila vremena nerazumijevanja i neslaganja – istakao je Vučić. (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje