Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Vlatka Pokos oplela po hrvatskim fudbalerima: U Herceg-Bosni se provodilo etničko čišćenje

Preuzmite sliku

Hrvatska voditeljica Vlatka Pokos kritikovala je hrvatske fudbalere koji su nakon pobjede nad Brazilom i plasmana u polufinale Svjetskog prvenstva slavili uz Thompsonovu pjesmu “Lijepa li si”.

Pokos je u objavi na Instagramu napisala da se divi timu Zlatka Dalića, a da je slavlje uz Thompsona neprihvatljivo, navodeći da je riječ o pjevaču koji promovira fašizam i ustaštvo. Podsjeća i da su njegovi nastupi zabranjeni u civiliziranoj Evropi.

Pjevanje o zločinačkoj tvorevini Herceg-Bosni u kojoj se provodilo etničko čišćenje i otvarali koncentracijski logori za Bošnjake je pogrešno i nema nikakve veze s domoljubljem! Veliki sam domoljub, volim Hrvatsku, ali protiv sam svakog ekstremizma i svojatanja teritorija tuđe zemlje. Nema nikakve razlike između velikosrba i velikohrvata, nikakve – napisala je Pokos.

“Pjevanje o zločinačkoj tvorevini Herceg-Bosni u kojoj se provodilo etničko čišćenje i otvarali koncentracijski logori za Bošnjake je pogrešno i nema nikakve veze s domoljubljem! Veliki sam domoljub, volim Hrvatsku, ali protiv sam svakog ekstremizma i svojatanja teritorija tuđe zemlje. Nema nikakve razlike između velikosrba i velikohrvata, nikakve – napisala je Pokos.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vlatka Pokos/Toronto/Zagreb/Split (@vlatkapokos)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje