Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vlasnik tvrdi da je falsifikat: U Travniku mu izdali diplomu fakulteta 30. februara?

Preuzmite sliku

Šegota, koji je inače voditelj Gradskih groblja Zagreba, hrvatskim medijima kazao kako je objavljeni dokument lažiran

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija bh. fakultetske diplome koja je izdana na datum 30. februara 2015. godine. Diplomu je izdao Ekonomski fakultet Internacionalnog univerziteta u Travniku, koju potpisuje dekan Dragan Golijan i rektor Ibranih Jusufranić.

Status magistra ekonomije, smjera Finansije, bankarstvo i osiguranje tako je dobio Patrik Šegota. Šegota je drugi ciklus studija završio 27. februara prije pet godina, da mi mu nakon toga diploma bila izdana sa nepostojećim datumom.

Šegota, koji je inače voditelj Gradskih groblja Zagreba, hrvatskim medijima kazao kako je objavljeni dokument lažiran.

“Kao što je vidljivo usporedbom originalnog dokumenta i onoga koji je neko postavio na društvene mreže, razlikuju se u puno detalja, a ponajprije u bitnome – osobni podaci, datum izdavanja dokumenta, broj pod kojim je diploma evidentirana, potpisnici dokumenta…”, kazao je voditelj groblja za Tportal.

 • Dodaje da je riječ je o zlonamjernom falsifikatu i obmani na ličnom nivou s ciljem da se pogrešno informiše javnost, a njemu nanese šteta.

  ”Vjerujem da su porivi za ovakve niske podvale rezultat mog rada na čelu podružnice Gradskih groblja, za vrijeme kojeg sam poduzeo mnoge aktivnosti na sređivanju stanja i dosljednog poštovanja zakona i propisa”, kazao je Šegota i dodao da trenutno radi na doktoratu na Ekonomskom fakultetu te istovremeno pohađa MBA studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

  Šegota je, podsjeća Tportal, na čelo Gradskih groblja stigao početkom 2019. godine, nakon što je bivša šefica Ljerka Ćosić otišla u penziju.

  Zagrebački holding je tada konkurse za direktora Groblja i Gradske plinare raspisao 20. decembra, a trajali su samo sedam dana, od kojih su čak tri dana bila neradna – nedjelja, Božić i praznik svetog Stjepana.

  I dok čelni čovjek Plinare tada nije bio izabran, jer je konkurs poništen, Šegota je prošao na mjestu šefa Groblja, a iz ZGH su poručili da je bio najbolji kandidat.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje