Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Utvrđeno pretresom: Uputili se na ustoličenje Joanikija na Cetinje, ponijeli oružje, drogu, palice…

Preuzmite sliku

Nikšićka policija je, u mjestu Bogetići, prilikom kontrolisanja vozila vozilo marke “Mercedes” nikšićkih registarstkih oznaka, u kojem su se nalazili R.B. (30), S.Ž., N.Z. i Lj.Ž. (40), pronašla oružje, drogu, palicu, metalni boks, drvenu palicu, metalne kuglice, ručne sprejeve i zaštitne maske, saopćemo je iz Uprave policije.

Od tih osoba, kako navode, prikupljena su obavještenja u kojima su izjavili da su se uputili u pravcu Cetinja kako bi prisustvovali protestnom skupu zbog najavljenog ustoličenja mitropolita crnogorsko – primorskog Joanikija.

– Danas oko 11,20 sati nikšićka policija je u mjestu Bogetići kontrolisala vozilo marke “Mercedes” nikšićkih registarstkih oznaka u kojem su se nalazili R.B. (30), S.Ž., N.Z. i Lj.Ž. (40)”, navode u saopćenju.

  • Prilikom kontrole kod R.B. je, ističu, pronađeno pakovanje sa sadržajem opojne droge kokain težine oko 10 grama, dok je kod Lj.Ž. pronađen pištolj marke “Bernardelli” kalibra 7,65mm sa 13 komada municije.

    – Daljim pregledom vozila pripadnici policije su pronašli šest zaštitnih maski, tri biber spreja, metalni boks, drvenu palicu, 62 metalne kuglice i majice – navode iz policije.O događaju je, kako su kazali, obaviješten državni tužilac koji je naložio da se Lj.Ž. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija a da se protiv R.B. podnese krivična prijava za krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga. (RTCG)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,