Četvrtak, 30. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Uplatila 300 eura za apartman u Hrvatskoj, pa shvatila da je prevarena

Preuzmite sliku

Policija je potvrdila u subotu da istražuje slučaj prevarenih slovenskih državljana kojima je nepoznata osoba uzela novac oglasivši “najam” apartmana na hrvatskoj obali, a da takav stan ne postoji saznali su tek kada su došli na lice mjesta i uzalud tražili i kućni broj i apartman, prenosi Hina.

Slovenska policija navodi da je do sada na taj način u oko 30 slučajeva prevareno više od 40 osoba iz Slovenije, a zbog tajnosti istražnog postupka o tome ne može reći više.

Sumnja se da je sve prevare izvela jedna osoba pa se ne može govoriti o masovnoj pojavi, a o slučaju se razmjenjuju i operativne informacije s drugim državama, navode u slovenskoj policiji.

Mediji su o tome nešto pisali prošli mjesec kada se javila žena koja je oglas o najmu apartmana u Malinskoj i Baškoj na Krku pronašla na popularnom portalu za kupnju i prodaju “Bolha”. Nepoznatoj osobi u Celju nakon potpisivanja ugovora o najmu isplatila je 300 eura akontacije. Navodno joj se predstavio kao šogor vlasnika apartmana s kojim je kontaktirala uglavnom preko e-maila te telefonom koji je ugašen pošto je prevara otkrivena, a policija obaviještena.

U međuvremenu je prevarena žena pokrenula Facebook stranicu kojom poziva i druge prevarene da se jave i iznesu svoje slučajeve jer misli da ih je bilo više desetaka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje