Utorak, 3. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšenom bivšem direktoru crnogorske policije zatvorenici pjevali “Izađi, mala!”

Preuzmite sliku

Zatvorenici su Veselinu Veljoviću dobacivali pogrdne riječi iz svojih ćelija i sa kruga na kom šetaju, smještenog tik ispod sobe uhapšenog direktora Uprave policije Crne Gore. Navodno, pjevali su mu i pjesmu “izađi mala”… To su “Vijestima” nezvanično saopštili iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

“Službenici UIKS-a evidentirali su da su pritvorenog V. V. uznemiravala maloljetna pritvorena lica, smještena u odvojenim prostorijama od punoljetnih pritvorenika, ali na istom spratu Istražnog zatvora na kome je i taj pritvorenik. Takođe, evidentirali su da su to činili tokom šetnje krugom. Nakon što su službenici to primijetili, preduzeli su mjere iz svoje nadležnosti”, kazao je sagovornik iz te ustanove.

Isti izvor objasnio je da veruju da iza onoga što su učinili maloljetni prestupnici, stoje pritvoreni pripadnici organizovanih kriminalnih grupa.

“Protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak, a vidjećemo da li će se tokom njega dokazati jesu li i po čijem nagovoru to činili”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Veljović je, inače, smješten u prizemlju Istražnog zatvora, u jednokrevetnoj sobi. Dugogodišnji direktor Uprave policije uhapšen je 24. jula na Žabljaku. Lisice na ruke stavili su mu pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja, koji su postupali po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

To tužilaštvo tereti ga da je povjerljivim informacijama pomagao šefu kriminalne organizacije Aleksandru Mrkiću da švercuje cigarete. Navodno, u transkriptima sa Sky-a tužioci su pročitali da je Veljović javio Mrkiću da će policija pretresati prostorije Muja Nikočevića, čime mu je pričinio korist u nelegalnom poslu – švercu cigareta. Sumnjiče ga za dva krivična djela, članstvo u kriminalnoj organizaciji i zloupotrebu službenog položaja.

Nekadašnji prvi policajac negirao je optužbe, objasnivši pred specijalnim tužiocem da je Mrkića i njegove poslove istraživao, a ne pomagao mu. Tvrdio je i da nije nikako mogao posjedovati poverljive informacije krajem 2020. godine kada je bio na poziciji savjetnika za bezbjednost predsjednika države Mila Đukanovića.

Ipak, nakon saslušanja tužilaštvo je tražilo od Višeg suda da njemu i uhapšenim Nikočeviću i Nikoli Mrkiću odredi pritvor, što je sutkinja Suzana Mugoša i prihvatila.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje