Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšen suprug ubijene srbijanske pjevačice

Preuzmite sliku

Suprug ubijene srbijanske pjevačice Jelene Marjanović Zoran Marjanović je uhapšen i određen mu je pritvor na 30 dana, potvrđeno je za B92.

Mediji navode da je Marjanović uhapšen u okviru istrage o ubistvu supruge. To je potvrdio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči. Nakon toga su počele da se pojavljuju razne verzije ovog zločina, a članovi porodice su išli i na poligrafsko ispitivanje koje su, kako je tada rečeno, prošli.

Više javno tužilaštvu u Beogradu je saopštilo da je pokrenulo istragu protiv Marjanovića zbog sumnje da je ubio svoju suprugu, uz zahtjev da se odredi pritvor, što je potom Viši sud odobrio.

Navedeno je da je Marjanović saslušan poslije čega je donijeta naredba o sprovođenju istrage za krivično djelo teško ubistvo.

Pritvor je predložen, kako se navodi, da ne bi uticao na svjedoke i zbog uznemirenja javnosti.

Tabloidi su mjesecima opsjedali kuću Marjanovića, licitirali oko toga ko je ubica i objavljivali “najnovije ključne dokaze”, a istraga ubistva dugo je na naslovnim stranama.

Suprug ubijene pjevačice ušao je prije nekoliko dana u reality “Zadruga” iz kojeg je izašao u četvrtak zbog, kako je rekao, “parnica sa novinarima”.

Predsjednik, a tadašnji premijer Srbije, Aleksandar Vučić, kao i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ranije su više puta najavljivali da će ubica pjevačice biti uhapšen, ali do hapšenja do sada nije došlo.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje