Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Hrvatskoj kilometarske kolone prema moru: “Od Zagreba do Karlovca trebalo mi je skoro 3 sata”

Preuzmite sliku

Saobraćaj je pojačan na većini cesta u smjeru mora, a gužve su i na većini graničnih prijelaza

Tokom dana očekuje se pojačan saobraćaj na cestama u smjeru mora i ulazak privatnih vozila na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom i Mađarskom, poručuju u subotu iz Hrvatskog autokluba (HAK) te vozače pozivaju na strpljenje.

Saobraćaj je pojačan na većini cesta u smjeru mora, a gužve su i na većini graničnih prijelaza pa vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje, kažu iz HAK-a.

HAK je u 11:42 javio kako je pojačan ulazak na autocestu A1 u Lučkom, iz smjera zagrebačke obilaznice (A3) – (kolona iz smjera Buzina oko 2 km, a iz smjera Jankomira oko 5 km) te se zbog gustoće saobraćaja u smjeru mora povremeno vozi usporeno na cijeloj dionici autoceste do čvora Zadar II i na autocesti A6 do čvora Kikovica.

Povremene smetnje, vožnja u koloni ili kraći zastoji zbog veće gustoće saobraćaja mogući su i na pojedinim dionicama Jadranske magistrale (DC8) na prilazima turističkim središtima i mjestima, Krčkom mostu (DC102), riječkoj obilaznici (B8) na čvoru Matulji i na dionici Istarskog ipsilona (B8) između čvorova Lupoglav i Cerovlje.

– Gužve su stravične, od Zagreba do Karlovca sam se vozio skoro 3 sata – javio je Jutarnjem jedan od vozača koji je jutros krenuo iz glavnog grada prema moru.

U pomorskom saobraćaju nema poteškoća, a željeznički putnički prijevoz teče uglavnom redovno, navodi HAK.

Velike gužve zabilježene su i u splitskoj trajektnoj luci odakle se mnogo turista, domaćih i stranih, zaputilo prema okolnim otocima kako bi uživali u produženom vikendu i godišnjem odmoru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,