Srijeda, 8. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tragedija u istom danu: Majka se objesila, kada je sin zatekao prizor sebi presjekao vene

Preuzmite sliku

Niko iz sela u Mačvi, kod Šabca, ne može da vjeruje da su Marija Matić (65) i njen sin Dragan u istom danu izgubili živote – ubivši se.

Dragan je, po povratku sa posla, tražio majku i ugledao ju je obješenu u poljskom toaletu. Vjerovatno od šoka tuge uzeo je nož i presekao sebi vene.

Mještani Mačvanskog Pričinovića u šoku su poslije današnje tragedije.

– Kad se vidjelo i čulo šta je Dragan učinio, pozvali smo Hitnu službu koja ga je preuzela kako bi ga prevezla u Opštu bolnicu u Šabac, ali je iskrvavio, usput i izdahnuo – pričaju komšije.

– Pomoći mu nije bilo. Ljekari su konstatovali njegovu kao i majčinu smrt nekoliko sati ranije.

Matići su, pričaju seljani, „mirni, tihi, skromni i povučeni ljudi“. Nikad ni sa kim u selu nisu bili u sporu i zavadi. Marija je mlada ostala bez supruga, koji je umro mlad prirodnom smrću. Vrijedno je radila i podizala sina, finog, vrednog i dobrog i dječaka, i momka i sada čovjeka. Bio je oženjen, pa se razveo, pišu Novosti.

– Vratio se kod majke. Teško je podnosio razvod. Majka je dijelila, kao i obično, muku sa njim. I taj problem koji ih je mučio nije ih promijenio u odnosu na komšije. Ostali su smerni, tihi i mirni, u svojim problemima i mukama – kažu upućeni.

Niko, međutim, nije očekivao ovako tragičan kraj tih dobrih ljudi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,