Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tragedija u Hrvatskoj: Sin ubio svoju majku sjekirom!?

Preuzmite sliku

Komšije su u šoku, dobro su poznavali porodicu koja je tu živjela više od 20 godina. Još su donedavno pozdravljali ženu koja je živjela u kući sa sinom.

Mirno poslijepodne u Kraljevečkim Novakima kraj Sesveta u petak oko 17 sati prekinule su stravične slike ispred jedne porodične kuće. Komšije su kroz prozor vidjeli nago tijelo svoje starije komšinice. Policija je bila brzo na terenu.

Opkolili su kuću i izveli člana porodice pokojnice, kojeg sumnjaju da ju je ubio.

Kako se neslužbeno saznaje, odrasli sin ubio je majku.

– Komšija policajac prvi je istrčao iz kuće i pozvao Hitnu pomoć i policiju. No, ženi nije bilo spasa. To je strašno, poznajem ih cijeli svoj život  – govori jedan od komšija za 24sata.hr.

 • Hitna pomoć pregledala je ženu i mogla samo proglasiti smrt.

  – I djelatnici Hitne su izgledali šokirano prizorima koje su vidjeli. Koliko sam uspio načuti njihove komentare, gospođa je bila izudarana do neprepoznatljivosti – govori drugi komšija.

  – Muž pokojnice umro je prije nekoliko godina prirodnom smrću, iako ga je taj član porodice nekoliko godina prije smrti pokušao zadaviti, pa je dolazila policija. Osumnjičeni je povremeno u Njemačkoj. S njima smo se pozdravljali na cesti, jer su namkomšije, ali osim toga nismo primijetili da je agresivan prema pokojnici – govori nam prvi komšija i nastavlja:

  – To je danas bilo zaista strašno. Svi smo vidjeli tijelo komšinice, jer ga policajci nisu smjeli odmah pokriti. Glava joj je bila pokrivena majicom. Njezino tijelo ležalo je u dvorištu na prilazu kući – govori komšija.

  I on i svi ostali o njoj kažu da je bila tiha i povučena, a iz kuće nisu čuli svađe.

  – Znam ga otkad su gradili tu kuću prije 20-ak godina. Kad je bio mlađi, bio je jak, no tablete su ga uništile. Hodao je jako sitnim korcima i gledao u pod. Ovo me potpuno šokiralo – zaključio je komšija.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,