Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Svećenik koji je časne nagovarao na seks utroje seli se u Hrvatsku?

Preuzmite sliku

Isusovac Marko Ivan Rupnik optužen je za fizičko i psihičko zlostavljanje brojnih redovnica, a ovog je mjeseca izbačen iz reda. Nagađa se kako će se svećenik preseliti u Hrvatsku.

Slovenski svećenik Marko Ivan Rupnik optužen da je dvije časne sestre pokušao nagovoriti na seks utroje uspoređujući ga sa Svetim Trojstvom, izbačen je iz reda isusovaca.

Rupnik je imao rok za žalbu do 14. jula, a kako to nije učinio, njegov nadređeni je 15. jula najavio isključenje Rupnika iz reda Družbe Isusove zbog njegova “tvrdoglavog odbijanja pridržavanja zavjeta poslušnosti”, piše CNA.

Katolička agencija piše i kako je od Rupnika zatraženo da promijeni zajednicu i “prihvati novu misiju”. No, kako je on to odbio, nije im preostalo ništa drugo nego ga isključiti iz reda.

Prema medijskim izvještajima posljednjih mjeseci, Rupnik se oglušio i na naredbu da ostane u središnjoj Italiji i da ne sudjeluje u javnim umjetničkim aktivnostima. Pa je tako svećenik ovog mjeseca putovao u Mostar u BiH i na otok Hvar u Hrvatskoj radi umjetničkih projekata.

Katolička agencija piše i da su mediji objavili su da će se slovenski svećenik preseliti u Hrvatsku, u Splitsko-makarsku nadbiskupiju.

ACI Prensa, katolička agencija na španjolskom jeziku, pokušala je potvrditi ovu informaciju kod Rupnikovog nadređenog, ali nisu dobili odgovor.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,