Petak, 3. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Starleti ugradio silikone o državnom trošku

Preuzmite sliku

Rade Đ. (58) i Saša Č. (45) iz Kragujevca uhapšeni su zbog sumnje da su pokušali da kupe svjedoka u krivičnom postupku protiv plastičnog hirurga Gorana A, zaposlenog u Kliničkom centru u Kragujevcu, koji je uhapšen zbog sumnje da je u tom centru obavljao vanstandardne estetske operacije za koje je od pacijenata uzimao novac.

Dvojica uhapšenih muškaraca su, prema saznanjima Blica, prijatelji hirurga Gorana A. Oni su, kako se sumnja, nakon hapšenja Gorana A., koji je jedan od poznatijih hirurga u Srbiji, stupili u kontakt s osobom koja je svjedok u postupku protiv njega, pokušavajući da ga podmite raznim poklonima kako ne bi dao iskaz. Prema nezvaničnim informacijama, oni su pitali svjedoka šta i koliko je potrebno da daju kako ne bi došlo od davanja iskaza. Policija je došla do saznanja o ovom pokušaju ometanja pravde i uhapsila osumnjičene.

– Oni su osumnjičeni da su putem telefona, a zatim i prilikom neposrednog susreta koji su inicirali obećali poklon ili drugu korist svjedoku u pokrenutom krivičnom postupku protiv G. A. (55) da ne bi dao iskaz pred Posebnim odjeljenjem za suzbijanje korupcije u Kraljevu – saopštio je juče MUP Srbije.

Rade Đ. i Saša Č. uhapšeni su u akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, a na teret im se stavlja krivično djelo sprječavanje i ometanje dokazivanja. Za ovo krivično djelo prijeti im zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina i novčana kazna. Osumnjičeni Rade Đ. i Saša Č. biće privedeni, uz krivičnu prijavu, nadležnom tužilaštvu.

Podsjećanja radi, Goran A. uhapšen je sredinom septembra zajedno sa još 12 osoba zbog sumnje da su počinili više koruptivnih krivičnih djela kojima su nanijeli višemilionsku štetu Kliničkom centru Kragujevac. Konkretno Goran A., rukovodilac u tom centru, uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja, trgovina uticajem i falsifikovanje službene isprave. On se sumnjiči da je obavljao vanstandardne estetske operacije za koje je od pacijenata uzimao novac, a za koje je u službene isprave unosio neistinite dijagnoze, čime je omogućio da one budu plaćene od strane Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i pribavio protivpravnu imovinsku korist od 1.700 eura i 128.000 dinara.

Njega, prema nezvaničnim saznanjima, tereti djevojka kojoj je operisao grudi i koja je policiji rekla da je uslugu platila privatno, a ne na račun Kliničkog centra u Kragujevcu, gde je operacija i urađena.

– Pominje se i da je od pomenutog plastičnog hirurga tražila da joj novac vrati zato što navodno nije bila zadovoljna operacijom. Da bi došla do svog novca, praktično ga je ucjenjivala mogućom prijavom policiji – ispričao je ranije za Blic izvor upoznat sa detaljima hapšenja.

Zbog sumnje da mu je pomagala u izvršenju krivičnog djela, uhapšena je zaposlena u KBC Kragujevac, M. G. (43). Ona se sumnjiči da je Goranu A. pomagala tako što je uzimala novac od pacijenata i predavala mu ga, kao i da je sačinjavala lažnu dokumentaciju i račune u kojima je navodila da su obavljene intervencije koje plaća Republički fond za zdravstveno osiguranje iako je reč o estetskim operacijama koje pod to ne potpadaju.

U istoj akciji osim Gorana A. i M. G., a zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja u postupku javnih nabavki kojima su ostvarili protivpravnu imovinsku korist od oko 26 miliona dinara, uhapšeni su rukovodioci u Kliničkom centru Kragujevac D. P. (49) i N. S. (48), kao i devet posrednika u prodaji medicinskih sredstava i opreme. Uhapšeni su i posrednici B. B. (40), M. C. (64), M. D. (58), M. K. (45), B. M. (45), D. M. (49), D. N. (42), A. Z. (33) i D. S. (46), zbog sumnje da su počinili krivično djelo pomaganje u zloupotrebi službenog položaja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,