Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stariji muškarac iz BiH mjesecima spolno zlostavljao dijete u Istri, uhvaćen je

Preuzmite sliku

Općinsko državno tužilaštvo u Puli je u četvrtak prvi put ispitalo 69-godišnjeg državljanina BiH zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta

Sumnjiče ga za dva kaznena djela spolne zloupotrebe djeteta mlađeg od petnaest godina, jedan pokušaj kaznenog djela spolne zloupotrebe djeteta mlađeg od petnaest godina  i dva kaznena djela spolne zloupotrebe djeteta mlađeg od petnaest godina.

Državno tužilaštvo je istoga dana donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 69-godišnjeg okrivljenika zbog navedenih kaznenih djela, navodi se u saopćenju pulskog ODO-a.

Dijete zlostavljao mjesecima

Postoji osnovana sumnja da je 69-godišnji okrivljenik od novembra 2020. do aprila 2021. godine, na području Istarske županije, počinio navedena kaznena djela na štetu djeteta mlađeg od petnaest godina, objavio je ODO.

Općinsko državno tužilaštvo je podnijelo Županijskom sudu u Puli-Pola prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 69-godišnjeg okrivljenika zbog opasnosti od bijega, opasnosti od uticaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Županijski sud u Puli prihvatio je navedeni prijedlog i protiv 69-godišnjeg okrivljenika odredio istražni zatvor, zaključuje se u saopćenju. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,