Srijeda, 30. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Srbija: U šupljinama “mercedesa” skrivao novac, zaplijenjeno 220.000 eura

Preuzmite sliku

Carinici su na uzlaznoj strani prelaza Horgoš 10. jula 2020. u saradnji sa policijom, spriječili pokušaj krijumčarenja 220.000 eura sakrivenih u fabričkim šupljinama jednog mercedesa.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu pristigao automobil kojim su iz Holandije ka Turskoj putovali otac i sin, stariji turski, a mlađi holandski državljanin.

  • Na uobičajeno pitanje o tome, da li imaju nešto za prijavljivanje uslijedio je odgovor da sa sobom nose samo lični prtljag i dozvoljeni iznos novca. Bez obzira na to carinici su se odlučili za detaljan pregled, kada je najprije u džepovima pantalona 48-godišnjeg vozača pronađeno oko 20.000 eura.

  • Nakon toga je i automobil pregledan skener uređajem, kada su analizom slike uočena odstupanja i nepravilnosti u prednjem dijelu automobila. Skidanjem tapacirunga u podu ispred suvozačkog sjedišta, iza table sa osiguračima, pronađena je kesa sa tri koverte pune novca. Potom je skinut tapacirung i sa unutrašnje bočne stranice, u dijelu ispred desnih prednjih vrata, gdje je pronađena još jedna kesa sa kovertom novca.

    Ukupno je zaplijenjeno 220.000 eura, koje su zajedno sa automobilom i putnicima preuzeli Odjeljenje za borbu protiv korupcije MUP i Više javno tužilaštvo u Novom Sadu. (nova.rs)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,