Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Skoplje: Otvoren restoran sa tradicionalnim turskim pekarskim proizvodima (FOTO)

Preuzmite sliku

U Skoplju je svečano otvoren “By vitamin simit caffe”, restoran sa tradicionalnim turskim pekarskim prozivodima kao što su đevrek, simit, baklava i ostali proizvodi.

Otvorenju su prisustvali privredni savjetnik pri turskoj ambasadi u Makedoniji Bunyamin Kutlu, predsjednik Makedonsko-turske privredne komore – MATTO Tuna Eyub Kahveci, biznismeni, a turske pekarske specijalitete imali su prilike probati i građani.

Nivo turskih investicija u Republici Makedoniji već je prevazišao milijardu eura. Ove investicije obezbjeđuju radna mjesta za više od deset hiljada makedonskih građana”, izjavio je Kutlu.

Vlasnik “By vitamin simit caffe” Burcu Uygur je kazao da je zadovoljan dosadašnjim poslovanjem na Balkanu, zato su nakon Sarajeva odlučili otvoriti restoran-caffe i u Skoplju.

Prije pola godine u BiH, prvu prodavnicu otvorili smo na Ilidži, zatim i u gradu Sarajevu. Vidjeli smo da balkanski narod voli turske proizvode , to nas je učinilo veoma ponosnim. Zato danas u Skoplju otvaramo treću filijalu, nećemo stati tu, želimo da otvorimo pekare i u Beogradu, Zagrebu i Beču“, izjavio je Uygur.

Predsjednik Makedonsko-turske privredne komore MATTO Tuna Eyub Kahveci rekao je da iako se radi o jednoj naizgled maloj investiciji ona ipak spaja Tursku i Makedoniju te da MATTO veoma uspješno funcioniše u Makedoniji što pokazuje broj ostvarenih investicija.

Radimo na tome da se investicije i povećaju. Dobra politika Turske u posljednjih šest godina omogućava da možemo realizirati investicije koje doprinose i kulturnom povezivanju”, kazao je Kahveci. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje