Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Priča o djevojčici koja prodaje krofne da bi pomogla bolesnom ocu dirnula region

Preuzmite sliku

Nina Ninković ime je djevojčice iz Novog Sada koja je osvojila srca korisnika društvenih mreža nakon što je odlučila na ulici prodavati krofne za liječenje bolesnog oca.

Kako se njena priča počela dijeliti na internetu, uz pomoć sugrađana za jedno popodne uspjela je prodati njih 500.

Ninina priča je prije svega dotaknula Novosađane ali i cijeli region koji su odlučili pomoći djevojčici koja je odlučila uzeti stvar u svoje ruke. Njena majka i baka su pripremale krofne, a ona ih je prodavala za cijenu od 100 dinara po komadu. Ubrzo po objavi na društvenim mrežama, “mušterije” su počele pristizati, a krofne se prodaju brže nego što ih stignu napraviti.

Pored majke i bake, komšinice su odlučile pomoći djevojčici pri pripremi, a na mrežama je podijeljen i poziv da se jave svi koji mogu pomoći pri pripremanju krofni kako bi što prije prikupili novac za liječenje Nininog oca.

“Ja sam prvo htjela da prodajem krofne za džeparac, ali sam se sjetila da bih mogla da pomognem tati i da skupimo što prije novac za njegove lijekove. Tako sam počela da prodajem zbog njega”, ispričala je djevojčica.

Usljed velikog odaziva njenih sugrađana, za jedno popodne Nina je uspjela prodati čak 500 krofni.

Ninin tata Zoran je 2016. godine izgubio vid uslijed ablacije retine. Tokom 2022. se ponovo javlja ablacija, nakon čega su mu dijagnosticirani simpatička oftalmija i panuveitis, zbog čega je i životno ugrožen. Sada je Zoranu potrebna pomoć kako bi mogao da ode na liječenje u Moskvu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,