Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Priča koja je sve iznenadila: Atifa (60) i njena beba Alina ostaju same (VIDEO)

Preuzmite sliku

Novopazarka Atifa Ljajić rodila je u 60. godini zdravu djevojčicu. Ona je u Srbiji druga po starosti porodilja.

Majka i beba subolničkim kolima doputovale u rodni grad, a ekipa RTS-a posetila je tu hrabru ženu, koja živi skromno u podstanarskoj sobi.Nakon više pokušaja da postane majka putem vantelesne oplodnje, uz devetomjesečni nadzor ljekara Ginekološko-akušerske klinike u Beogradu, Atifa je presrećna što je makar i u 60. godini dočekala da uzme u naručje svoje dijete. Godine i zdravstveni problemi, kaže, neće je omesti da kćerki Alini pruži najbolje što može.

“Super su me pazili što se tiče profesora, profesorke, svi su me super pazili. U utorak je bio carski rez, a u srijedu su mi je donijeli. Najsrećniji dan bio je 21. jun, kad sam je uzela”, kaže porodilja Atifa Ljajić.

Atifa je provela radni vijek u Tekstilnom kombinatu “Raška”, koji je propao, a ona se našla na Zavodu za tržište rada. Živi u podstanarskoj sobi u Novom Pazaru sa osam godina starijim mužem Šerifom Nokićem, kome je ovo drugi brak.

Muž je bio uz nju sve vrijeme liječenja, međutim, nakon osam godina braka sa Atifom i rođenja djeteta, i on je najavio odlazak. Ne želi, kaže, da Alini da svoje prezime, niti da se vodi kao njen otac. Na pitanje novinara da li će pomagati u odgoju djeteta, kaže da ne bi mnogo pričao.

“Ona je srećna i ona je svoje završila”, kaže Nokić.

Za sada ovoj hrabroj ženi u prvim danima u odgajanju bebe pomažu dve patronažne sestre iz novopazarskog Doma zdravlja, Marijana Milenković i Ana Nikolić, a kada one završe posetu, Atifa ostaje bez podrške.

Šerif nije htio ispred kamere da otkrije zašto ih napušta. Rekao je da ima četvero djece iz prvog braka, da je na vantelesnu oplodnju pristao samo da bi ispunio Atifi želju i da ima teške zdravstvene probleme.

Ipak, ostaje nada da će pobijediti ljubav i da će o maloj Alini brinuti oba roditelja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,