Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Preminuo mladi ljekar od koronavirusa, sredinom februara uvrđeno da je pozitivan

Preuzmite sliku

Sredinom februara utvrđeno je da je pozitivan na korona virus, nakon čega je prebačen u covid bolnicu u Batajnici, gdje je i preminuo, dodali su u toj zdravstvenoj ustanovi
Specijalizant interne medicine iz Kliničkog centra u Nišu Boban Rajković (32) preminuo je od posljedica koronavirusa.

U saopštenju objavljenom na sajtu UKC Niš piše da je Boban Rajković prije dvije godine primljen na Kliniku za gastroenterologiju i hepatologiju kao jedan od najboljih diplomaca Medicinskog fakulteta u Nišu.

– U aprilu i maju prošle godine je bio uključen u lečenje kovid pacijenata nakon čega je nastavio rad na matičnoj klinici i nije imao dalji kontakt sa kovid pozitivnim pacijentima. Nažalost krajem decembra prošle godine Rajkoviću je dijagnostifikovana akutna i veoma teška bolest jetre zbog čega je početkom januara ove godine upućen na dalje lečenje i dijagnostiku u Univerzitetski klinički centar Srbije, dodaje se u saopštenju.

Sredinom februara utvrđeno je da je pozitivan na korona virus, nakon čega je prebačen u covid bolnicu u Batajnici, gdje je i preminuo, dodali su u toj zdravstvenoj ustanovi.

– Izgubili smo vrednog i perspektivnog mladog doktora i saučestvujemo u bolu njegove porodice, istaknuto je u saopštenju UKC Niš.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje