Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Poslanik BS-a: Srbijanska policija me pretresala zbog Rezolucije o Srebrenici

Preuzmite sliku

Poslanik Bošnjačke stranke u crnogorskom parlamentu Amer Smailović objavio je na Facebooku da je doživio neprijatnost na granici Špiljani prilikom odlaska i povratka iz Srbije. Naveo je da je oba puta zadržan sa porodicom sat vremena, te da je siguran da je razlog Rezolucija o genocidu u Srebrenici.

“Po ko zna koji put sam zadržan i pretresan na graničnom prijelazu Republike Srbije. Ovog puta u 00:20, sa porodicom, na graničnom prijelazu Špiljani, duže od 45 min. Također sam i danas prilikom ulaska doživio neprijatnost od strane granične policije Srbije, koja je detaljno pretresla auto i zadržala me na prijelazu duže od jednog sata”, naveo je Smailović na Facebooku.

Dodao je da je ovo samo nastavak prakse koja već godinu sprovodi policija Srbije prema političkim predstavnicima Bošnjaka u Crnoj Gori, ali i prema ostalim poslanicima.

“Razlog je poznat – Rezolucija o genocidu u Srebrenici koju smo usvojili u Skupštini Crne Gore. Valjda je ovo taj ‘Otvoreni Balkan’, otkud znam”, poručio je on, javlja RTCG.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje