Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pojavio se snimak sudara u tunelu Sv. Ilija: Stručnjak upozorava na opasnost prilikom ulaska u tunel po kišnom vremenu

Preuzmite sliku

Nalaz i mišljenje o uzrocima stravične nesreće u tunelu Sv. Ilija napravit će dipl.ing. Stanko Smodlaka, stalni sudski vještak za mašinski, cestovni promet i motorna vozila koji je bio na očevidu u nedjelju navečer.

U međuvremenu se pojavio snimak stravične nesreće koja se dogodila u tunelu u nedjelju oko 18.15 sati.

Smodlaka nije želio govoriti o detaljima vezano za konkretnu nesreću dok ne napravi svoj posao do kraja, ali je pojasnio koji je najčešći uzrok proklizavanja vozila u tunelu dok vani pada kiša.

– Ulazi u tunel su karakteristični s aspekta sigurnosti. Naime, vozila na svojim gumama donesu vlagu koja se izmješa sa slojem prašine na kolniku. Na taj način se napravi klizavi “film” na asfaltu koji kiša ne ispire pošto se radi o zatvorenom prostoru – pojašnjava vještak.

Slobodna Dalmacija u posjedu je potresnog snimka iz tunela Sveti Ilija. Snimak, kako se čini, potvrđuje mišljenje ing. Smodlake te je vidljivo kako BMW proklizava pri ulasku u blagi lijevi zavoj u tunelu.

Iz poštovanja prema porodici stradalog snimak nije objavljen u cijelosti. Nažalost, jedan mladi život je izgubljen, a video je objavljujen kao upozorenje svim vozačima koliko je malo potrebno da se dogodi nesreća s tragičnim posljedicama.

  • Uvijek prilagodite brzinu uslovima na cesti i uvijek koristite sigurnosni pojas. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,