Utorak, 29. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pljačkaši iz zlatare u središtu Splita odnijeli plijen vrijedan oko 260.000 KM

U pljački zlatare u središtu Splita u noći s nedjelje na ponedjeljak ukradeno je nakita čija je vrijednost, prema riječima vlasnika, oko milion kuna (oko 260 hiljada maraka), izvijestila je u danas splitska policija.

Policija je u današnjem izvještaju kratko saopćila da je provala u središtu grada izvršena tokom protekle noći prilikom čega je otuđena veća količina nakita. Policija je provela uviđaj i traga za počiniteljima.

Vlasnik poznate splitske zlatare koja je opljačkana, medijima je rekao da je vrijednost ukradenog nakita oko milion kuna, prenosi Hina.

Snimke nadzornih kamera pokazale su da su bila trojica pljačkaša odjevena u bijele kombinezone. Imali su rukavice i woki tokije, dok je jedan od njih imao slušalicu u uhu.

Vlasnik zlatare navodi da su znali šifru za rolo vrata nakon čega su razbili staklo i nesmetano ušli unutra. U velikim torbama su odnijeli svo zlato iz ormara, a sa sobom su ponijeli i blagajnu zlatare.

– Neko je imao šifru upravljača kojim se otvaraju rolo vrata, a staklena vrata su razbili macom. Stigli su s velikim torbama, pokupili svo zlato koje je bilo u ormarima, uzeli blagajnu, a ladice u kojima stoje kutije i sadržaj za pakiranje nisu uopće dirali, kao da su tačno znali gdje šta stoji. Bili su obučeni u bijele kombinezone, kao forenzičari u filmovima, imali su rukavice, woki toki, jedna je osoba imala slušalicu u uhu.. – prepričava Josip Đonlić sve ono što je imao prilike vidjeti na snimkama nadzorne kamere.

Prema njegovim riječima, protekle sedmice radio je u poslijepodnevnoj smjeni i tada je primijetio osobu koja je desetak minuta uoči zatvaranja zlatare, ispred susjedne trgovine koja ne radi, promatrala stanje i vjerojatno tada učila šifru za otvaranje metalnih rolo vrata.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,