Srijeda, 21. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pijana zaposlenica HAC-a koja je autom ubila studenticu ostaje u zatvoru

Još tri mjeseca u istražnom zatvoru ostat će 38-godišnja Ivana Tena Gotovac Soldić koja je prošle godine u oktobru, pod utjecajem alkohola pregazila i ubila 19-godišnju studenticu te pokušala pobjeći.

Tragični događaj desio se 26. oktobra oko 21:30 sati na raskrižju Puta iza nove bolnice i Poljičke, i to dok joj je na semaforu bilo crveno svjetlo, a studentici kao pješakinji zeleno.

Nakon što ju je udarila automobilom te je odbacila s pješačkog prijelaza, studentica je od teških ozljeda umrla na mjestu nesreće, a vozačica se dala u bijeg.

Kad su policajci nekoliko sati nakon nesreće pronašli njezin automobil u Kranjčevićevoj ulici, ona ih je uvjeravala da ga nije vozila, već da joj je automobil bio ukraden.

No, svjedoci nesreće zapisali su broj njezinih registarskih tablica i rekli policiji da je za volanom bila plavokosa žena, te time pomogli njezinom razotkrivanju i hapšenju.

Iako je prošlo dosta vremena od nesreće, policajci su alkotestom utvrdili da je i dalje pod utjecajem alkohola, s obzirom da je imala više od 1 promila.

Uhapšena je i odvedena u policijsku stanicu na kriminalističko istraživanje, nakon čega ju je policija prijavila za izazivanje saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom, kao i zbog nepružanja pomoći unesrećenom.

Osumnjičena, nekadašnja zaposlenica HAC-a koja je tamo dobila otkaz nakon što mjesec dana provela u istražnom zatvoru, a nakon čega joj je produžen. Ovo današnje produženje zatvora je drugo po redu. (Jutarnji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,