Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Petrinjac kroz suze ispričao kako je poginulu djevojčicu oživaljavao 40 minuta, za ovo dijete će mi neko odgovarati

Preuzmite sliku

U razornom zemljotresu koji je danas pogodio Petrinju, a osjetio se u cijeloj Hrvatskoj pa i šire život je izgubila 13-godišnja djevojčica kojoj je život pokušao da spasi jedan od mještana, ali nažalost nije uspio.

U potresnom svjedočenju za 24 sata muškarac je u suzama ispričao kako je djevojčicu oživaljavao 40 minuta.

“Oživljavao sam je 40 minuta i više, nije bilo hitne. Za ovo dijete će mi neko odgovarati, vjerujte mi. Ja sam tražio svoje dijete, a našao sam tuđe. Poznavao sam je, prepoznao sam je kad sam vidio majku. Četrdeset minuta Hitna pomoć nije došla, da bi došla jedna kola, okrenula se i otišla. Nemojte to raditi. Curica je prije pet dana napunila 13 godina. Krunicu sam jo stavio oko vrata”, kazao je Petrinjac vidno potresen.

Svoj kćerku je, srećom, našao živu i zdravu. U zemljotresu u Petrinji prema do sada prikupljenim informacijama povrijeđeno je 20 osoba, a materijalna šteta je ogromna.

Nakon zemljotresa jačine 6,3 stepeni, u blizini Zagreba u narednih 40 minuta zabilježena su i tri blaža magnitude od tri do 3,5 stepeni.

Poslije novog snažnog zemljotresa vlada panika i u Zagrebu i kolaps saobraćaja. Građani su na ulicama, a zabilježene su i gužve na izlazima iz grada.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,