Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovo je Smiljana Srnec: Hoće li priznati da je prije 19 godina ubila sestru i držala u zamrzivaču?

Preuzmite sliku

U 10 sati ističe razdoblje od 72 sata otkako je uhapšena te bi sud to tada trebao protiv nje podići optužnicu i odrediti istražni zatvor ili ju, što se u ovom trenutku čini gotovo nevjerovatnim, pustiti na slobodu

Smiljanu Srnec (45) policija je oko 7:30  dovela pred suca istrage na Županijski sud u Varaždinu. Sumnjiči se da je 2000. godine ubila svoju, tada 23-godišnju sestru Jasminu Dominić, i 19 je godina držala u zamrzivaču ispred stepenica u njihovoj porodičnoj kući u Palovcu kraj Čakovca.

Kako mediji saznaju iz više izvora, optužena je istražiteljima priznala da je ubila sestru, ali pitanje je hoće li isto ponoviti i pred istražnim sucem.

 • Smiljana će istražnom sucu pristupiti nakon što završi ispitivanje u Županijskom državnom tužilaštvu.

  Mogu je teretiti za ubistvo, ubistvo iz mržnje i ubistvo nakon zlostavljanja člana porodice.

  Sud je Smiljani dodijelio advokata iz Čakovca po službenoj dužnosti. On je nekad bio državni advokat te je bilo moguće da se u proteklom vremenu i sam bavio nestankom Jasmine Dominić. Osumnjičena se dosad branila šutnjom.

  Obdukciju Jasmininog tijela obavili su jučer nakon čega je neslužbeno potvrđeno da je preminula nasilno. Nesretnoj djevojci iz međimurskog Palovca gubi se svaki trag prije 19 godina, a porodica je njen nestanak prijavila tek 2005. godine. Policija je tada pretražila kuću, ali očito nisu zavrili u zamrzivač:

  – Policija je pregledala kuću 2005. godine. Bili smo više fokusirani na prostor izvan kuće, čak i na okolna mjesta, tad nismo imali indicija da se nešto moglo dogoditi unutar kuće. Mi smo od početka svaku informaciju o nestanku ispitivali, imali smo i poligrafska testiranja. Suzili smo krug osumnjičenih na jednu osobu – rekli su iz policije. No praksa stranih policija je da se u takvim slučajevima odmah posumnja na najgore. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje