Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Otkriveno 130 kilograma marihuane u kamionu sa parketom

Preuzmite sliku

Carinici su na izlazu prelaza Vatin sa Rumunijom uspjeli da otkriju i spriječe krijumčarenje 130 kilograma marihuane skrivene u jednoj kamionskoj prikolici na ruti za Poljsku, saopštila je Uprava carina Srbije.

Prekršaj je otkriven rano jutros u trenutku kada je kamion paraćinske registaracije sa prikolicom registrovanom na sjeničke tablice, pristigao na red za redovnu izlaznu kontrolu.

Kamion je imao tzv. korito u unutrašnjosti konstrukcije koje se često koristi za krijumčarenje, a detaljnom kontrolom pokazalo se da je ispod letvica za pravljenje parketa od orahovog drveta, koje je kamion prevozio kao prijavljen tovar, bilo sakriveno i 130 kilograma marihuane pakovane u pakete od po jedan kilogram.

Carinici su vozača iz Ljubovije (40) zajedno sa otkrivenom drogom i kamionom predali u dalju nadležnost policiji i Višem tužilaštvu iz Pančeva, navedeno je u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pohvalio je pripadnike Uprave granične policije, navodeći da su ove godine zaplenili 620 kilograma raznih vrsta narkotika, prenio je MUP. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,